Tänkt ridpass idag

Idag ska Z trimmas och vara så mjuk och fin som på träningen sist, tänken är att starta i skritt efter fram joggningen i trav med framdelsvändningar, skänkelvikningar och halter. Sedan lite öppnor i trav med övergångar till skritt i övningen och sedan fram i trav igen. Lite slutor på diagonalen med öppna rakt fram vid x mot kortsidan, och efter det galopparbete med lättsits första varven.
Slutor och öppna i galopp som sista övningen i traven och sedan lite förvänd med volt i förvänd, tänket att snart kunna rida 10m volt i förvänd.
 
Lite egen ritade bilder på övningarna här nedan;
Här kan man gärna vara innanför spåret för att verkligen checka yttersidan och få bogen på plats.
Första varvet kanske man bara hinner med 1 avbrott, men som mål ska man sätta upp att rida 2-3.



 
Det ska såklart vara raka linjer men mina paintskills sviker som vanligt haha!
Sluta in på diagonalen och sedan ut i en öppna, här är övergången från sluta till öppna viktigt!
Håll koll på alla sidor och ben, hästen ska vara rak mot kortsidan och göra övergången utan krångel.
Förvänd på spåret, antingen fattning direkt eller så kommer man ur högervarv i detta fall och går över till vänster. Sedan in på den stora volten tills man har samma känsla i galoppen som på spåret, stora, harmoniska kliv med bakben under sig. Om det känns okej lägger man en mindre volt från stora voltens spår 1 varv och sedan ut till stora volten igen, nästa varv lägger man ytterligare en till mindre volt och sedan ut på spåret igen.
I den mindre volten är det viktigt att man alltid har samma känsla, brister galoppen ökar man voltens storlek igen. Man kanske inte kan rida en mindre volt på samma ridpass, utan styrkan behöver byggas upp och sedan kan man återkomma till samma övning vid ett senare tillfälle.
Återkommer med en utvärdering efter passet!
 
Trevlig ridning!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: