v.18

Z
Mån: Promenad + Trim
Tis: Ut + Promenad
Ons: Trim + Promenad
Tors: Ut + Promenad
Fre: Trim + ev. promenad
Lör: Trim
Sön: Tävling
 
Calle
Mån: Trim
Tis: Trim
Ons: Ut
Tors: Trim
Fre: Trim
Lör: Ut
Sön: Lite beroende på hur han känts i veckan
 
Faray
Mån: Ut
Tis: Lektion W
Ons: Lektion W
Tors: Ut
Fre: Hoppning?
Lör: Töm
Sön: ut
 

Har en tuff vecka framför mig då Z kommer kräva väldigt mycket underhållning haha!

Lite inköp

Hade jättedåligt internet på mobilen inne på mässan och när vi väl satt på våra platser inne i scandinavium hade jag ingen lust att sätta mig och blogga.
Men iaf, blev några få inköp (dock inga dressyrstövlar) men lite smått och gott! Bland annat detta fina (och dyra...) schabrak, har annan passpoal osv så är inte orginalbilden och fel färgmässigt här nedanför.
 
 
Sedan blev det även detta schabrak med matchande lindor till för att öka på min samling när det ändå är extra billigt;
 
 
och även ett par vanliga marinblå lindor eftersom mina andra börja svika mig och blivit dåliga;
 
 
Egentligen var det ju dressyrstövlar jag ville köpa, men då min ekonomi inte höll för ett par runt 6k kändes det dumt att köpa bara för köpandets skull. Hellre väntar jag 1-2 månader och kan lägga lite pengar på ett par jag är nöjd med och kan ha ett tag fram över!
 

Nu har jag laddat upp med massa insperation från dressyren och såklart även från hoppningen, men för min del håller jag mig på backen. Jag bara önskade att man kunde rida som Edward Gal och ha en häst som hans, men varför inte träna på och ha det på sikte? Såklart jag inte kommer vara i hans klass, men man blir så peppad på att tränatränaträna när man ser honom, och även de andra suveräna ekipagen förståss!
Imorgon blir det mest att kolla gas och broms, lösgöra och rida övergångar.

Påväg mot två spännande dagar!

Sitter på tåget till Göteborg C som just nu är i Skövde.
Ska försöka uppdatera så bra det går från mobilen och såklart visa inköpen ifall det blir några! Planen jag har är att kolla på ett par riktigt snygga dressyrstövlar, sen har jag inte så många mer saker som står på listan då jag vet att det kommer slinka med massa annat småplock ;)

Idag var även Z bra i sina hovar, han fick springa lite i ridhuset och på lördag blir det jogging och lösgörande till max!
Vi hörs!

Blir så sugen...

 
När jag jobbar natt och är klar med alla måsten och sysslor som skall göras hamnar jag alltid av någon konstig anledning vid hastnet.se och även på lite "större" tränares hemsidor och kikar runt.
På hästnet är det nästan sorligt att sitta haha, har sett mängder med "vill ha" hästar men som man absolut inte har råd med vid det här laget, kommer dröja många år innan den drömmen möjligtvis kan gå i uppfyllelse! Sen när jag kollar på tränares sidor blir jag så himla sugen att träna för tex Pether Markne eller Mads igen, dom är verkligen suveräna, eller varför inte testa på Per Sandgaard? Mattias Jansson eller Jeanna Högberg duger också!
Jisses va sugen jag blev att skicka iväg ett mejl och höra om man kan komma till deras anläggning och vara kvar över en helg, värt pengarna vet jag att det är!
 

Jag är sjukt tävlingssugen också, men det skulle vara så kul att satsa stenhårt på träning i 1-2 månader för att se utvecklingen på tävlingsbanan. Självklart kan man satsa stenhårt på träningen och samtidigt tävla, men jag tänker att åka iväg 3 helger på 1 månad eller 2 helger på 2 månader (och då 2-3 dagar) och såklart köra stenhårt där emellan och kanske slänga in en tävling om det finns någon passande.
I juni är det sommarcupen jag satsar på och då om man tränat hårt kanske man kan testa på medelsvår eller garanterat rida båda La klasserna och få bra procent (iaf en bra känsla)!
 
Det ska jag absolut fundera vidare på!
(Eller egentligen är det inte så mycket att fundera på, utan mer prata ihop mig med mamma och kanske någon annan som är sugen på samma sak så man får lite sällskap)

 

Effektiv söndag!

Klockan stod på 05.01 och jag klev ur sängen 05.20 (var verkligen helt slut haha), gjorde mig klar och for till stallet 06.15. Hästarna skulle ut och all skötsel såsom mat o mockning skulle fixas så jag var klar ca 07.10.
Då lastade vi på första hästen och åkte till Askersund, jag var med en stallkompis som skulle hoppa 80 och 90. Det gick smidigt och snabbt och hästen nollade båda rundorna, kanon!
Väl hemma igen så var det nästa häst på tur, C, en mer spänd häst om man säger så...
Men är nöjd med honom överlag, väldigt många bitar som ska falla på plats innan det blir perfekt, men hittar man bara balansen mellan allt så blir det nog bra!
Har tappat lite sen karantänen och inte riktigt hittat tillbaka än, men det kommer väl så småning förhoppningsvis.
 
Efter allt detta var det hem och in i duschen för min del för att sen slå igen ögonlocken 2 timmar innan 13 timmars nattarbete börjar/började. Ska iväg ikväll igen, men denna natt är det bara 12 timmar att avverka!
 
Bjuder på några bilder från tävlingen i Askersund, Jon och hästen Carlina
 

v.17

Zäta
Mån: Trim
Tis: Ut
Ons: Trim
Tors: Trim
Fre: Ut
Lör: Trim
Sön: Ut
 
Calle
Mån: Trim
Tis: Trim
Ons: Ut
Tors: Trim
Fre: Trim
Lör: Ut
Sön: Ut
 

Faray
Mån: Lektion Wilma
Tis: Ut
Ons: Bommar Wilma
Tors: Ut
Fre: Hoppning
Lör: Ut
Sön: Lektion Wilma

Emma och Faray hoppar

Igår hoppade Emma Faray för första gången, gick väldigt bra och himla kul så han får hoppa lite högre höjder, slutade på 80cm!
Här kommer en lite snutt på hur det såg ut
 
 

Funderingar...

Jag har tänkt att byta stall med Z, det är oerhört jobbigt att ha hästarna i olika stall, då både Calle och Faray står i samma är det smidigast att Zäta får agera flyttpålle. Stallet är högre i tak, några hästar kommer stå inne på natten under sommaren och det vill jag även att Z ska göra när det är tävlingar och träningar så då får det "lilla" monstret sällskap. Nackdelen är att hagarna kommer vara mindre än han är van vid, men då tänkte jag att jag kanske kan promenera den första veckan och även rida, men det är nog en vanesak så kommer troligen bara vara som värst i början. Sen kommer han gå med sällskap och så slänger jag ut en aktivitetsboll till honom!
Perfekt, eller?
 
Jag funderar fram och tillbaka varje dag på hur jag ska göra, men det blir nog som jag skrev här över.

Vilket krångel

Det har verkligen varit kaos idag om tävlingen, ändrade svar hit o dit, inget svar hit o dit, ändring i sista sek o jag vet inte alls...
Till slut beslutade vi (jag och mamma) oss för att knoppa och åka iväg till ett ridhus och låtsas rida fram och sedan byta till banan/ridhus för att rida programmet och sedan rida igenom det som inte var bra och kanske till och med rida programmet igen. Det har verkligen strulat hit och dit så det här ger lika mycket, om inte mer eftersom jag kan rida igenom honom utan tidspress och kan rida mer efter programdelen också.
Vi kör på det helt enkelt!
 
 

Planerad träning och tävling

3-4/5 - Danielträning
 
5/5 - Föreningen Linde Ridskola, Lb:3, liten check efter helgens träning
 
9/5 - Dyltabruk Ryttarförening, Lb:3 och La:3 (dock jobbar jag så troligen får jag stryka mig om inget under sker)
 
18/5 - Örebro Ryttarteam Föreningen, Lb:3 och La:3
 
14-15/6 - Danielträning
 
16/6 - Fagersta Ryttarklubb, La:3
 
28/6 - Ryttarkamraterna Kumla, sommar cup. Klasser ej klart.
 
Så ser det ut än så länge de 2 kommande månaderna iaf, men mycket kan hända!

Skit helg!

Och då menar jag verkligen skit helg!
 
Planen var ju att rida i laget med Z, få en bra känsla och en bra procent. Men ne, då blir han för kort i hovarna vid skoningen i torsdags och är super öm samma dag och det satt även kvar lite igår (fredag), jävla oflyt...
Inte nog med det så ringde en från Stora Ekeby idag?!?! (dit vi skulle på söndag med Calle) och meddelande att jag inte kan starta då det kommit till fler lagryttare, men hallå, det står inte någonstans i proppen att dom har företräde? Och ja till lagklassen, självklart, men då ska det också stå si och så många ryttare kan anmäla utöver dessa eller att man inte kan anmäla alls. Jag var med på startlistorna i torsdags i båda klasserna, nu står jag kvar i den ena klassen även fast dom ringde och sa att jag inte kunde starta någon? Ett samtal dit imorgon bitti kan jag garantera! Skulle få pengarna tillbaka men ändå, sånt här blir jag riktigt sur på!
 
Får bli att åka iväg till Niklas Jonssons ridhus med C där vi inte varit ännu (om det är ledigt) och trimma på kandaret istället kanske, blir ju lite miljöbyte iaf...

Längesen

Nu är det snart 1 vecka sen jag var inne här överhuvudtaget, anledningen/-arna är relativt många, det har hänt och händer rätt mycket just nu. Lite kommer jag dela med mig av längre ner, inga stora saker men saker som gör rätt stor skillnad.

Jag jobbar väldigt mycket, mer än jag räknat med och när jag inte jobbar är jag i stallet och göra alla mina sysslor där, mat och sömn kommer i andra hand vilket gör att datorn kommer i sista hand och alltså där tid inte ens finns med på kartan. Jag vill ha en aktiv blogg, mycket för min egen skull, man kan kolla tillbaka på vissa träningspass, tävlingsresultat, upplägg, utvärderingar eller bara bilder.

Det tråkiga med att jag jobbar så mycket är att jag inte har tid att åka ut och miljöträna, som speciellt Calle behöver, han behöver verkligen komma ut 1 gång i veckan för att han ska kunna slappna av när han kommer bort på tävling framför allt. Då vill man ju att det ska gå så bra som möjligt och med en avslappnad häst är allt mycket enklare. Eftersom jag har honom hos mig för att han ska få komma ut mer än att bara ridas hemma så kommer jag tyvärr att få lämna tillbaka honom då jag inte kan ge honom mer än hans ägare, när han åker är ännu inte klart.

Mina jobbtider kan vara allt från dag, em, helg eller nattpass så det gäller att ha tur och få rätt jobbhelg som matchar med ledighet när det är tävling, då mamma (hon som kör till tävlingar) också jobbar helg så är det ett ännu svårare pussel att få ihop! I maj ser det ut som vi får ihop det på två tävlingar iaf, alltid något.

 

Jag återkommer mer om hur allt ser ut att bli med tävlingar, jobb osv. Kommer ett premilinärt schema på hur träning och tävlings säsongen ser ut just nu lite senare.

v.16

Zäta
Mån: Trim
Tis: Trim
Ons: Ut
Tors: Töm
Fre: Trim
Lör: Tävling
Sön: Ut
 
Calle
Mån: Trim
Tis: Ut
Ons: Trim
Tors: Trim
Fre: Ut
Lör: Trim
Sön: Tävling
 
Faray
Mån: 
Tis:
Ons:
Tors:
Fre:
Lör:
Sön:
 
Farays vecka bestäms på söndag, lite beror på hur han ska hoppa och annat.

Nu är (ska) det vara fixat!

Efter mycket krångel och mejlande så ska mina inlägg komma upp (dock inga som jag skrivit tidigare) men from nu ska det funka som vanligt, problemet vet jag inte riktigt vad det var, men med hjälp så är det löst! Tacktack.
 
Ska bli underbart väder till veckan så ska försöka hinna med en dag med fotografering på banan och ifall tid finns så även en porträtt fotografering. Håller alla tummar och tår att vädergudarna håller sitt ord!
 
I övrigt var båda hästarna kanon igår (torsdag), Zätas svårighet är ju ryggning, det liksom blir turbofart med huvudet uppe i luften (lite överdrivet kanske) men ungefär så, men igår var det lugna, harmoniska steg, på tygeln hela två gånger och sedan gav jag mig. Bäst att ta det sakta men säkert! Och alla andra moment var även dom superduper, levde verkligen över moln. Men idag fick jag tillbaka, jag känner verkligen att vi inte vart i ridhuset så mycket som han behöver, typiskt när han var så himla fin innan karantänen. Men dit kommer vi nog snart, är ju inga stora saker utan det där lilla som måste funka för att det ska vara perfekt!
 
Calle var även han så himla fin igår, idag blev det skritt ut då han jobbat hårt två dagar (i onsdags invigde vi stora banan). Byten i var 3:de som var klockrena (skulle jag inte gått ner till så tätt annars). Allt var verkligen bra, flöt på så enkelt. Vi hade lite strul med övergång från halvvolt till sluta i början, men efter 2 gånger blev det lika enkelt som allt annat, så inget märkvärdigt alls! Kul, imorgon blir det ridhuset igen och även söndag då det verkligen behövs lite hårdkörning innan tävlingen när vi vart borta från trimmet länge...
 
Laddar till nästa helg då båda ska fara iväg och gå 2 klasser!

Vart tar dom vägen?

Inga av mina skrivna (både tidsinställda och upplagda inlägg direkt) kommer inte upp på bloggen? Bara mina tråkiga mobilinlägg :s Är det så bara för mig eller för alla, antar för alla då jag inte ser inläggen på någon dator eller mobil...
Jaja, får kolla på det när jag slutat jobbet då hästarna får helt ledigt eftersom jag kör ett långpass idag. Min snälla mamma fixar mat o mockning, hörs (förhoppningsvis) ikväll.

MAN MÅSTE KIKA PÅ ALLT NÄR MAN PROMENERAR...

Snabbt inlägg från mobilen!

Vill bara säga att mina hästar är fina!

Upplägg, veckoplanering, utvärdering o annat kommer jag fixa imorgon vid datorn. Blir så tråkigt via mobilen/ipaden.

Men imorgon lovar jag att starta upp med massa inlägg till kommande dagar.
Ska även rensa bort lite saker som jag skulle kunna sälja ist för att ha liggandes i stallet!
Ska även hålla tummarna för vårt elit lag i hoppning som är iväg på tävling imorgon, heja Kumla Ridklubb!

2 dagar kvar!

Nu har det bara två dagar kvar innan jag förhoppningsvis får gå ner till ridhuset och rida ett ordentligt dressyrpass, jag är så himla sugen haha!
Pållarna fick tyvärr vila helt igår (onsdag), blev mys och borstning men sen hann jag inte mer då jobbet ringde på morgonen och fråga om jag kunde hoppa in och jobba natt. Helt oförberedd så tacka jag självklart ja då det alltid är bra med en extra slant (speciellt inför GBG horse show!)
Dom har ju gått varje dag fram tills idag så det gjorde ju inte så mycket, men jag hade planerat att röra på dom varje dag när jag inte haft tillgång till ridhuset, men dom fick ju en genomkörare på gärdet i tisdags så det skadar inte. Idag kör jag gärdet igen och imorgon får dom sträcka på benen rakt fram runt "slingan".
 
Liten snabb utvärdering av arbetet på gärdet i tisdags, börjar med Zäta;

Han var superpigg så jag lät honom först jogga i ett friskt tempo i trav utan att göra nånting, volt-rakt fram-volt ungefär. La in övergångar och halter allt eftersom och jobbade även med "sluta övningen" som vi gjorde på Danielträningen sist. Eftersom han var rätt "på" utan att vara stark och ligga i handen, ville jag få honom på andra tankar så därav lite mer rörelser och skolor än jag planerat.
I första galoppen fick han även där rulla på i ett friskt tempo innan jag la in lite tempoväxlingar och även övergångar/igångsättningar till och från alla gångarter.
Gjorde sluta övningen även i galopp på volten och början till arbetspiruetter, var himla svårt att få honom så samlad som krävs ute på gärdet, men fick till några som blev riktigt härliga!
Trav en lite sträcka på vägen hemåt sedan avskrittning på långtygel och massa klapp och beröm, fin pålle som höll sig på backen hela ridpasset, OWOW! ;)

Calle;

Även han fick jogga igång i traven i ett friskt tempo utan större arbete, volt-rakt fram-volt.
La in även på honom övergångar och halter efter ett tag och sedan igångsättningar samt tempoväxlingar. Jädrar vad han släppte till fint bara efter lite uppvärmning! La in galopp och gjorde lite byten för att kolla så han var med och lyssnade på mig, inte lika bra som han kan få till inne, rena byten men efter min signal, krånglade inget med det utan vi tar en check på lördag i ridhuset också.
La in lite skänkelvikning och tänket öppna på volt i travarbetet och sedan red jag förvänd galopp som avslut innan jag la ner honom och travade av. Väldigt fin och släppte till himla snabbt och fint utan större arbete.
Blir lite mer arbete med skolor osv idag på honom!
 
Faray;

Även han var på gärdet och fick springa av sig i alla gångarter, han tyckte det var så himla roligt och hade öronen rakt fram nästintill hela tiden! Han skulle ha koll på allt runt omkring och travade på friskt framåt, i galoppen ville han busa lite men Wilma var så duktigt och drev fram honom så det hann inte bli någon stor grej.
Blev mest övergångar/igångsättningar på volt och rakt fram idag.
 

Upplägg måndag

Zäta

Tanken är att jogga honom i trav och checka sidorna och att bakbenen är aktiva med bra ryggarbete, volter, övergångar osv. Jogging i galopp, fokus på att hitta tempot och sedan börja med tempoväxlingar och känna att ökningen kommer bakifrån med bakbenen som start. Har inte så mycket krav då jag mest vill känna på honom efter massa dagars uteritter och inte sätta för mycket press, utan rörelser och skolor kan jag jobba med nästa gång jag rider på gärdet.
 
Calle

Lite samma tänk som med Zäta, rider mest och checkar av sidorna i alla gångater. Mer jobb tar jag nästa gång.