Ett litet plus i det "tråkiga"

Jag har hittat ett litet gärde som är RIDBART! Sen vet jag inte hur länge det dröjer tills någon bonde satt upp nån markering, men förhoppningsvis är det inte innan lördag haha! Men nu har jag ändrat lite i planeringen för veckan (som jag hoppas slipper ändra tillbaka ifall gärdet inte är tillgängligt...) Kanske kan få till någon som hänger med när jag rider på gärdet och knäpper några bilder, skulle vara kul att ha lite nytt nu när vädret varit kanon också, ska ju bli snö tors-fre, stort SUCK...
Ska äntligen bli skönt att kunna lossa lite mer än att bara rida rakt fram som jag gjort i ungefär 1 veckas tid nu, sen är gärdet inte stort men absolut så pass att man kan rida rakt en sträcka och även rida linjer och volter osv.
 
Den här tiden är hemsk om man har en häst som rullar sig, vilket jag har två styckna som tydligen gör. Idag såg Calle ut som ett lermonster, som tur var hade det torkat när jag tog in men himla dammig blev han ju. Pälsglans och massa borstaborsta som gäller en tid föröver haha!
 
Ska försöka få den här veckan bra uppdaterad och som sagt ta lite nya bilder också, även stallskåpen ska rensas färdigt, har kanske kommit till hälften i ett av dom 3.
 
 
Bara 1 månad kvar tills det såg ut såhär förra året, kommer det vara lika varmt första maj iår också tro?!

Ändrad planering v.13-14

Zäta
v.13
Lör: Töm + klättra, 40 min
Sön: Gärde + (Utesväng 20 min)
v.14
Mån: Gärde lösgörande
Tis: Klättra + utesväng
Ons: Gärde m rörelser + utesväng
Tors: Ut + klättra 40-50 min
Fre: Töm gärde + utesväng
Lör: RIDHUS!
Sön: Trim
 
Calle
v.13
Lör: Ut
Sön: Ut
v.14
Mån: Gärde, lösgörande
Tis: Ut
Ons: Gärde, lösgörande
Tors: Ut
Fre: Gärde, rörelser
Lör: RIDHUS!
Sön: Trim
 
Faray
v.13
Lör: Ut påsksväng, 2 timmar
Sön: Ut
v.14
Mån: Gärde
Tis: Ut
Ons: Töm
Tors: Gärde
Fre: Ut
Lör: Lektion Wilma
Sön: ut

Helt omvänd planering...

Hela anläggningen i hagaby är satt i karantän tills nästa lördag och det startade redan i onsdags, detta beror på att hästar i stallet där blivit smittade av abortvirus. Vi i stallar runt omkring som vistats på anläggningen efter i söndags får därför inte åka till andra anläggningar eller vara i ridhuset på "hemmaplan", det skapar tyvärr problem för mig, inte bara att jag vill trimma mina hästar inför kommande tävlingar utan att ingen är riktigt lika arbetsvillig ute haha!
Jag kan i princip säga att det är håll i dig och så kör vi med Z (när man väl kommit upp), Calle lyssnar väl lite mer och gör som man säger, men det blir inte alls samma fokus och arbete som i ridhuset...
Båda hästarna som verkligen låg på plus-sidan och var superfina i början av veckan, kan ju bara hålla tummarna att det sitter kvar till nästa lördag!
Så jädra typiskt att detta ska hända nu när det inte finns gärden som är ridbara så man iaf kunde fått "trimmat" lite mer än på rak väg, rakt fram. Är ungefär en slinga som är okej och man kan galoppera väldigt mycket på, den tar ca 20 min om man rider trav o galopp mestadels, sen kan man ju vända och rida fram o tillbaka några gånger, men på dag 5 kommer det inte vara roligt att vända runt utan då kommer det bli rena rama livsfarligt! Hahaha...
 
Jaja, bloggen kommer ju inte vara så rolig att läsa när jag inte har så många upplägg eller utvärderingar som ett dressyrpass i ridhuset ger, men självklart ska jag uppdatera om hur jag överlever mina turer ute på monstrena.
 
Imorgon ska Faray få rida en sväng och dela ut påskbrev med Wilma, kameran ska jag komma ihåg o ta med, så bilder kommer förhoppningsvis upp också!
Zäta kommer jag försöka tömköra lite och kanske hitta nån större vändfart och ta lite galopp på volt med lite mer arbete för att hoppas på en lugnare utesväng på söndag. Han kommer jag också försöka gå med ca 30 min + annat arbete, ex tömkörning eller ridning per dag när jag är ledig. Ny planering kommer imorgon förhoppningsvis!

Kommande tävlingar

Zäta
20/4 - Gyttorp, LB:2 o LB:3 anmäld
Ev. Skogslotten 27/7 - anmälan ej öppen
5/5 (Linde) eller 9/5 (Dylta) - Klasser ej klart
18/5 - Örebro Ryttarteam Föreningen, klasser ej klart
 
Calle
21/4 - Stora Ekeby - LB:2 o LB:3 anmäld (fanns bara Lb tyvärr, tanken var att rida 1 Lb o 1 La)
Ev. Skogslotten 27/7 - anmälan ej öppen
5/5 (Linde) eller 9/5 (Dylta) - Klasser ej klart (beror på om jag ska rida i vårt lag eller inte)
18/5 - Örebro Ryttarteam Föreningen, klasser ej klart
 
Faray ska iväg och hoppa den 1/4 med Wilma som är spikat än sålänge, förhoppningsvis åker han ut o hoppar någon LC o LB också.
 

Tisdag och fina hästar!

Direkt när jag vakna var det på med ridbyxorna och i med en shake för att sedan fara iväg till stallet.
 
Calle reds först och det var trim i ridhuset som gällde, planen för idag var att rida både enkla linjer som i LB programmen och även kolla på visa delar i msv c programmen. Vi red travarbetet med öppna, volt o sluta på långsidan, det funkade riktigt bra, är slutan som är svår att få perfekt då han gärna flyttar undan för mycket, men efter några gånger fick vi till det riktigt fint och jag hitta snittsen i övergången för att få en jämn start och bra flyt!
Väldigt mjuk, avslappnad och fin häst som hade den där traven jag bara önskade satt på tävlingen nästa gång, stora dörrarna öppnades till traktorn och inte en fena rörde han när jag travade av, väldigt bra pass med lite miljöträning också som är väldigt nyttigt.
Imorgon blir det ett pass på kandar och genomkörare på mer msv delar, sen ska en träning bokas in nästa vecka.
 
Faray stod på tur och det var lite hoppning som gällde då jag kom på att det inte är hoppning i stora ridhuset på fredag som jag planerat in, men vi hade tur att det var det idag så de hann hoppa nånting innan måndag.
Hon fick till några riktigt fina språng/skutt och bara hon hade traven, vägen och mjuk hand såg det riktigt bra ut, bådar gott inför måndagens lilla pay and jump.
Hon har även börjat galoppera och gör det kanonbra, går bara bättre och bättre för varje gång, ser lovande ut.
Första klassen på måndag för dom är en "bomklass" då får hon koll på banan och kan bara trava igenom med bra vägar och låta honom se alla hinder utan att tänka så mycket på att de ska ta sig över ett hinder, andra klassen är 35cm, eftersom dom inte hoppat oxer än hoppas jag att bakre bommarna kan läggas ner, iaf på ena sidan. Annars får vi stryka oss från den klassen och hem o träna!
  Film från förra lektionen, byter fot helt själv och allt ;)
 
Zäta fick myspys och gull haha, imorgon ska han trimmas o gå promenad och sedan får vi hoppa in på träning på torsdag, vi är lite reserv på träningar för Helene Wannerth och eftersom det är Zäta som vart med innan så blir det honom jag har med när jag inte har fast plats själv och kan rida varje gång.
Ska bli kul, har bara ridit för henne 1 gång innan men varit med på träningar hon haft, jättebra verkligen!
 
 
Imorgon är det 6 hästar som ska motioneras på olika sätt, kommer sova som en stock efter jag haft tvättstugan på kvällen haha.

v.13

Zäta
Mån: Check från helgens träning
Tis: Ut
Ons: Trim
Tors: Trim
Fre: Ut
Lör: Töm/Trim/Bommar
Sön: Ut
 
Calle
Mån: Ut
Tis: Trim
Ons: Trim
Tors: Ut
Fre: Trim
Lör: Trim/Töm/Bommar
Sön: Ut
 
Faray
Mån: Ut
Tis: Lektion Wilma
Ons: Töm
Tors: Ut
Fre: Lektion Wilma hoppa
Lör: Ut
Sön: Töm
 
Sigge
Mån:
Tis: Ut
Ons: Longera
Tors: Longera
Fre: Ut
Lör: Longera
Sön: Longera
 
Prippe
Ons: Ut
Fre: Ridhus
Sön: Ridhus
 
Adrian
Ons: Ut
Fre: Ut
Sön: Ridhus

Tävling 13-03-17

Zäta
Framridning:
Var supermjuk och väldigt fin från start, inte alls kort och springig som han kan vara när det är kallt och lite annorlunda miljö än vanligt.
Vi travade fram lite kravlöst men på tygeln och jobbade med lite volter och övergångar samt halter. FIN!
Han var väldigt fin i galoppen också och fick skrittpaus ganska direkt på långtygel efter joggingen i alla gångarter.
Tyvärr klev det in en häst mitt framför nosen när vi kom på kortsidan och inte såg nånting, det resulterade i en livrädd Zäta som tvärvände och vi fick hjälp av mamma för att komma förbi ingång överhuvudtaget haha.
Jag började trava och jobba honom rätt snabbt efter detta då jag förstod att han skulle bli springig och hetsa lite innan han förstått att det inte var så farligt. Sant som det var sagt, han var spänd och lugnade sig inte riktigt som i början när jag startade. Då var det dags att gå in på banan, suck tänkte jag, han som var så fin i början, dock var han inte jättespänd men det kändes inte perfekt.
 
Banan:
Han kikade lite på kortsidan vid läktaren men gick fortfarande framåt så jag la en volt i galopp förbi där och sedan fortsatte i övriga delen runt ridhuset i trav och galopp. Domaren blåste och jag gick till kortsidan igen för att checka av att han inte kollade så mycket mer där, vi kom förbi och började programmet.
Överlag var jag nöjd, kunde inte gått så mycket bättre för stunden, kände att jag fick till fina vägar och övergångar som man vinner lite på ist för att krångla till det och lägga energi på att han var lite springig och spänd.
Hela programmet var jämt och det var inte nån stor miss mer än uppridningen som jag råka svänga lite förtidigt på, men sånt som händer när man inte är helt med i skallen ;)
Tänkte att procenten inte skulle bli mer än 62 då han kan så himla mycket bättre om han hade spänt av lite mer, men när jag hämtade protokollet visade sig att det inte alls sett så stressat ut utan vi skrapat ihop hela 67,33%!
Då blev jag glad, för jag vet ju att det inte var allt vi hade som vi nyss hade visat upp så det kan bara bli bättre alltså. Med dom procenten slutade vi på en fin 6:e placering av 33 startande, bra start på året!
 
 
 
 
Calle
Framridning:
Han var väldigt opåverkbar från start så jag red mycket tempoväxlingar och övergångar för att få igång honom, det funkade hyfsat med man fick verkligen rida honom i varje steg. Man kan säga att det var som att sitta på en ny häst haha, men det är så han är på tävling och det kan bara bli bättre nu.
Red på i alla gångarter men ville inte rida för hårt i början så han fick också skritt rätt snabbt efter joggingen.
När jag plockade upp tyglarna sen var det inte så stor skillnad men jag red på och gjorde det inte så komplicerat, hade samma tänk som på Zäta att rider jag bra så kommer det bli helt okej även fast han står emot och är spänd, för jag antog att det skulle sitta i inne på banan också.
 
Banan:
Red lite trav, galopp och ökningar och visade honom runt hela banan, fick nästan ingen reaktion, men red på och startade och genomförde programmet utan krångel. Travökningarna som han gör hur bra som helst på träning funkade väl sisådär, fick sämst betyg på dom, 5,5. Travarbetet var överlag lite lamt, men fick med honom fint så hade vi bara haft lite energi och ingen spändhet skulle det gått galant!
Galopparbetet var enklare att få fram honom i och det resulterade till bättre betyg i protokollet också såklart.
Jag vågade inte chansa så mycket på vart vi hamnat i procent utan var mest nöjd att han inte stannat eller krånglat inne på banan iaf vilket han har gjort på vissa tävlingar med sin ägare.
61,66% blev resultatet och kan inte vara mer än nöjd, för mer var vi inte värda men det kan bli så himla bra när han går framåt för det var i princip bara de som var "negativt" från domaren.
 
Längtar till nästa tävling då Z åker till Gyttorp och C till Stora Ekeby o går 2 klasser var.

På g igen!

Nu har bloggen blivit åt sidosatt igen, men det har verkligen inte funnits tid, ska göra ett försök nu när det är lite lugnare ett tag framöver. Lite kort info om vad som hänt och händer med hästarna och allt annat.
 
Sigge fick ta en liten "återhämtningsvecka" förra veckan då jag inte hade tid till mer än promenad, Zäta och Calle går som klockan och den här veckan är det även Prippe och Adrian samt Faray några dagar som ska motioneras.
När jag väl har lugna veckor med jobb blir det heldagar i stallet vilket är underbart, har bara 1 natt kvar på jobbet den här veckan efter inatt, sen ska det tillbringas tid med pållarna! (Zäta och Calle hinns såklart med även fast det är jobb)
Veckan består av;
- Städa och rensa i stallskåpen
- Fixa foderutrymmet
- RIDA!
- Smörja upp ALLT
 
Veckoplanering för hästarna kommer i nästa inlägg, även ett inlägg från tävlingen som var förra helgen och spikade tävlingar framöver kommer.
 

Gott med snö?!

Inte alla hästar som häver sig efter gärdena för att slicka på snön haha...

Lyckopiller

Vad glad man blir när hästarna är fina och man har trevliga stallvänner!
Bra dag tillslut, förkylning är på gång och jag hoppas verkligen att den väntar till efter helgen med att bryta ut om den nu ska göra de...
Lite saker att finslipa på lördag, men överlag känns båda hästarna riktigt fina, imorgon är det puts och lugn uteritt för Calle och Zäta :)

Snart dags!

Snart är det dags för tävling och innan söndag ska hästarna duschas, de ska få hovarna fina, manen och svansen avkollad och massa extra puts! Utrustningen ska smörjas med tvål o fett, kavajen ska dammas av och de vita ridbyxorna fram. Jag är grymt taggad och hoppas att båda sköter sig och att det flyter på fint.
 
Imorgon är det trim och lite programcheck, övergångarna ska finslipas och ökningarna ska sitta, hoppas på ett bra pass. Är ju lördag kvar också så det är 2 trimdagar kvar eftersom de får ta en utesväng på fre, Zäta ska få två uteturer om han är som idag då han är hemskt energisk och pigg som bara går o går...
 
Imorgon ska Prippe, Adrian och Sigge även motioneras så det blir en lååång dag istallet. Dock inte som idag då jag varit där mellan 07.30-20.30!
 
Utvärdering kommer imorgon och ska även försöka få till några roliga inlägg med inte bara massa text haha.

Utvärdering Marianne

Hela veckan hade jag sjukt ont i revbenen men gav mig fan på att jag skulle träna, därav är han lite lång stundtals men hade ändå en fin känsla i handen och bra engagemang med tanke på att jag inte orkade rida riktigt som han kräver för att gå på topp!
Jag fick ingen riktigt "aha" eller "wow" upplevelse men rider man fler gånger för henne kanske det klickar. Hon var absolut inte dålig, blev lite annan ridning mot vad vi fått gjort på andra träningar och jag gillar absolut hennes sätt!

 Klippte ihop en snutt av olika delar från träningen, tog inte bort ljudet o la in musik då jag gillar när man hör tränaren!

Upplägg måndag

Zäta - Tömkörning
Lägga energi på övergångar, rakriktning, 10m volter, ökningar och halter, han ställer upp sig bra nästintill jämt så fokus ligger mycket på att han ska kunna stå stilla så länge som jag vill o inte ändra form eller börja vilja gå framåt. Ha en rund och lägre form med rygg och bakben i aktivt arbete från början till slut!
 
Calle - Trim
Börja jogga i trav runt fyrkanten, serpentiner, volter och 8-volter, övergångar i och mellan övningarna. Galopparbete på stor 8-volt och då variera mellan enkelt byte, förvänd och övergång galopp-trav-galopp.
Rida uppridningar med och utan halter samt skänkelvikningar.
Stor vikt kommer alltså ligga i grunden och inte rida så mycket rörelser och skolor utan tänka mer på spårning, rakriktning och att han är mellan hand och skänkel med ryggen i arbete och aktiva bakben!
 
 

Planerade tävlingar

Zäta:
17/3 - Lätt B:2 2003, Kumla Ridklubb
7/4 - Lätt B:3 2007 ev Lätt A:3 2013, Valåsens Ryttarsällskap
20/4 - Lätt B:3 2007 ev Lätt A:3 2013, Gyttorps Ridklubb
5/5 - Föreningen Linde Ridskola, Har ej bestämt klasser än
eller 9/5 - Dyltabruk Ryttarförening, Har ej bestämt klasser än
18/5 - Örebro Ryttarteam, Klasser ej bestämt
25/5 - Ryttarkamraterna Kumla, Klasser ej bestämt
28/6 - Ryttarkamraterna Kumla, Klasser ej bestämt 
 
Calle:
17/3 - Lätt B:2 2003 och Lätt A:3 2013, Kumla Ridklubb
7/4 - Lätt B:3 2007 och Lätt A:3 2013, Valåsens Ryttarsällskap
20/4 - Lätt B:3 2007 och Lätt A:3 2013, Gyttorps Ridklubb
5/5 - Föreningen Linde Ridskola, Har ej bestämt klasser än
eller 9/5 - Dyltabruk Ryttarförening, Har ej bestämt klasser än
11/5 - (om vi är startklara MSV) Dyltabruk Ryttarförening
18/5 - Örebro Ryttarteam, Klasser ej bestämt
25/5 - Ryttarkamraterna Kumla, Klasser ej bestämt
6/1 - Gyttorps Ridklubb (om vi är startklara MSV)
28/6 - Ryttarkamraterna Kumla, Klasser ej bestämt
 
Jag hoppas på att kunna åka med båda hästarna på så många tävlingar som möjligt och dessa är de som passar i dagsläget, men allt kan ju ändras! Om Zäta fortsätter att gå framåt som han gjort de senaste veckorna kanske han är startklar LA-MSV innan jag tänkt. LA är han startklar nu egentligen, men vi har lite bakslag när det gäller ryggningen så i klasser med det så får vi vänta!
 
Så jäkla tävlingsugen när flera vänner gjorde sin första start idag...

v.11

Zäta
Mån: Töm
Tis: Ut
Ons: Trim
Tors: Trim
Fre: Ut
Lör: Trim, checka programdelar och övergångar
Sön: Tävling
 
Calle
Mån: Trim
Tis: Ut
Ons: Trim
Tors: Trim
Fre: Ut
Lör: Trim, checka programdelar och övergångar
Sön: Tävling
 
Faray
Mån: Ut
Tis: Ridhus
Ons: Ridhus
Tors: Ut
Fre: Bommar
Lör: Ut
Sön:
 
Sigge
Mån:
Tis: Longering
Ons: Longering
Tors: Ut
Fre: Longering
Lör: Ut
Sön: Vila
 
Adrian
Mån:
Tis:
Ons:
Tors:
Fre:
Lör:
Sön:
 
Ej klart när/om jag ska rida Adrian, kan eventuellt bli Prippe nån/några dagar också.

Tiden bara rinner iväg

Har haft grymt mycket att göra igår och idag så tiden bara rinner ifrån mig, hinner inte sätta mig vid datorn och skriva några utvärderingar eller andra inlägg. Men efter imorgon ska det lugna ner sig igen och jag ska försöka få igång allt regelbundet här, upplägg, utvärderingar, tankar och allt där emellan!
Imorgon är det stallet 8-11 och då gäller det att hinna med så mycket som möjligt för sen är det dop 12.30 och sedan måste jag sova en sväng innan jag börjar nattpasset klockan 18.00. Sjukt jobbig dag, men förhoppningsvis hinner jag skriva lite inlägg under natten imorgon, för måndagen är också rätt tuff fram till klockan 20.00 då jag slutar jobbet igen! Håll ut.
 
Lite att vänta är:
- Utvärdering från Marianneträning med Calle 13-03-09
- Inplanerade tävlingar
- Veckoplanering
och lite annat.
 
 
Trevlig ridning

Framtidens elit

Min duktiga syster, vilken talang!
 


Sista filmen är lite äldre än 1 år, där rider hon lektion på Adrian!

Torsdag 13-03-07

Började med Z
Joggade igång efter lite skrittarbete och redan här var han loss och mjuk, rund o lite lägre i formen med aktiva bakben, precis som jag ville ha i början. Red lite programdelar ur olika program i uppvärmningen, lite check för vad vi måste träna mer på! Eftersom jag bara skrittat o travat än red jag 15m volt i trav som i LB:3an för att sedan göra avbrott (som egentligen är från galopp till trav i programmet) till skritt, få en bra känsla över medelinjen o sedan ny trav. Det funkade kalasbra så jag rullade över i galopp och gjorde samma övning i galopp, fick inte ihop honom på samma sätt i vänster fattningen som i höger, dock inget märkvärdigt, men om man tänker poängmässigt skiljer det 1p på varven. Efter några gånger blev det mycket bättre!
Lite ökningar, som jag MÅSTE träna mer på (i trav iaf) på diagonalen och även på fyrkanten, han har en förmåga att bära iväg aningens förhastigt och då bli lite lång. Supersvårt då han är så jädra känslig och tar åt sig så när man försöker säga till honom på ett snällt sätt att vänta o lugna sig. Tävlingsmässigt (som jag tänkte lite idag) skulle jag ha safeat och kanske satsat på en 7:a o få ökningen bibehållen i takten ist för att chansa o driva på med taktmiss i hopp om en 8:a o misslyckas o då få en 6:a ist. Snart sitter ökningarna också och då kan jag klämma på det sista som finns där inne i honom.
Red även lite förvänd på volt och bågar och ställde över fel och böjde honom rejält i samma tempo o takt, snart är den förvända lite stadig i båda varven vilket har varit en utmanning för oss.
Jättebra känsla hade jag hela passet igenom så tummen upp på Z idag!
 
Sedan var det Adrians tur
Som jag joggade igång runt fyrkanten och på volter, jädrar vad piiiiiiigg han var. Var bara att låta honom springa på och jobba honom så gott det gick med avbrott/igångsättning och lite öppnor.
Eftersom jag ska ner till ridhuset imorgon också med honom och han gått ut 3 dagar innan så blev det inte så mycket rörelser och skolor, utan mer volt och rulla på för att få bort lite energi.
Hoppas på ett bättre pass imorgon med en lugnare häst som startar där vi slutade idag!
Kan inte förstå att pållen är 25 år haha...
 
Nu stod Sigge på tur!
Han longerades och var superduktigt! Ingen bockning i första varvet men lite i starten när vi böt varv, tror dock att det var solkatterna från fönstren som han sneglat på hela tiden, som han trodde skulle komma mot honom haha!
Sista minuten var jobbig, trött kille!



Calle var häst 4
Han var rädd för nästan allting idag, vägen ner, i ridhuset och även på vägen hem som han gått på för ca 40 min sen... Men vi tog oss igenom passet med ett fint avslut där han var avslappnad, mjuk och loss i hela kroppen. Red väldigt likt Zätas pass, alltså programdelar och lite ökningar, på honom är det galoppökningarna som behöver tränas mer på, kanske lite upptagningar från den ökade till arbetstraven också! Jättefina förvända och uppridningar i galopp till halt på X!
Tar ett checkpass imorgon för att se så spändheten inte sitter kvar på ca 20min och sedan en längre skrittsväng hem, för på lördag ska jag hoppa in och träna på klubben för Marianne Von Essen, tränare på Strömsholm.

Och sist ut var Hazel
Första gången jag red henne i ridhuset och det gick väl helt okej! Väldigt bekväm häst som inte rör sig själv innan hon kommit igång. Tog ca 10min innan jag fick fram henne ordentligt till betet och så hon kom igenom hela kroppen. Eftersom det var första gången så kände jag lite på henne bara genom att rida rakt fram, på volt, lite serpentiner och skänkelvikningar. Fick fint stöd och jag ÄLSKAR galoppen. Dock får man passa sig att den inte blir för enformig och bekväm, då blir det nästan så man står o trampar på stället ist. Men man känner att det finns potential i hästen!

 
Imorgon är det Adrian, Calle och Zäta som ska trimmas i ridhuset igen, Sigge får en promenad för omväxlingsskull och så är det en ny häst (ponny!) som även han ska ner till ridhuset!
Spännande dag och utvärdering kommer imorgon om hur det gått.

Full fart!

Idag var jag i stallet vid halv 8 för att släppa ut pållarna i ena stallet då Jon (han som skulle tagit ut) åkt på magsjuka! Vid 8 började jag mocka, fixa hö o kraft till de 5 i första stallet, sedan tog jag in Calle, red, och efter de tog in Faray som tömkördes ute och sen skrittade jag en sväng barbacka på Hazel (Jons häst).
Vidare till nästa stall och longera Sigge, ta en sväng ute med Z och sedan mocka o fixa hö + kraft till honom. Var klar halv 2 med detta och for direkt iväg till min syster för att hjälpa till med bakningen inför dopet på söndag!
 
Imorgon är det Z, Calle och Adrian som ska trimmas i ridhuset, och Sigge ska longeras med sadel igen. Faray rider min lillasyster ut på en sväng efter skolan. På fredag ska jag äntligen försöka komma igång med lite städning i stallskåpen också!
 
Jag slänger upp utvärdering imorgon av alla pass men hinner inte skriva något upplägg här ikväll tyvärr, men kan berätta vad mina planer var innan utvärderingen och se vad jag lyckades med haha!
 
Trevlig ridning
Sigge förra våren
Hazel och Jon, 110 cm Kumla Ridklubb

v.10

Zäta
Mån: Trim
Tis: Vila
Ons: Ut
Tors: Trim
Fre: Trim
Lör: Ut
Sön: Töm
 
Calle
Mån: Jogging (första "trimmet" efter vacc)
Tis: vila
Ons: Ut
Tors: Trim
Fre: Trim
Lör: Ut
Sön: Töm
 
Faray
Mån: Ut
Tis: Wilma lektion
Ons: Töm
Tors: Ut
Fre: Hoppa
Lör: Ut
Sön: Wilma bommar
 
Sigge
Mån:
Tis:
Ons: Longera m sadel
Tors: Longera m sadel
Fre: Ut
Lör: Longera m sadel
Sön: Ut
 
Adrian
Tors: Trim
Fre: Trim
Lör: Ut
Sön: Ej klart.
 
Prippe
Fre: Ridhus
Lör: Ut
Sön: Ej klart.
 
Hoppas veckoplaneringen håller den här veckan och att ingen sjukdom eller annat dyker upp!
Än så länge har veckan hållt, men det är ju bara onsdag...

Helhelg med klubben

Det har varit full rulle hela helgen, redan klockan 08.20 i fredags morse var jag på maxi och storhandlade, sedan hem och städade för att efter de bege mig iväg och hämta min lillasyster på skolan. Mot stallet, fixa allt och rida.
På kvällen kom styrelsen i ungdomssektionen hem till mig för att prata ihop oss lite och umgås.
På lördag morgon var det Mia Carlbäck träning för min lillasyster som jag var med på och efter det hjälpte jag till som personal i vår cafeteria under träningarna som pågick hela dagen! Direkt efter träningarna fixade jag hästarna och sedan hem för att göra mig klar för att återvända till klubben på kvällen och ha en trevlig kväll med alla medlemmar. Några från ungdomssektionen stanna kvar och sov över och för att på söndag morgon ta bussen mot Boda Borg redan kl 08.00.
En heldag på Boda Borg med tacokäk och äventyr! Har blåmärken och bulor från knä ner till tå i princip, men oj så kul det var. När vi kom tillbaka var det bara att bege sig till pållarna!
 
Ons, tors, fre o lör kommer bli fullproppade i stallet med massa häst o städning (förhoppningsvis det sist nämnda haha).
En veckoplanering kommer upp i nästa inlägg!